Безжична мрежа

Със SALTO безжичната система за контрол на достъпа сте в състояние да контролирате в реално време всички врати в сградата от едно централно място само с едно кликване на мишката. Можете да следите достъпът до вратите, да задавате или отменяте достъпи, да изтривате ключове, да изтегляте информация в реално време, да контролирате зони за тотално заключване и много други функции. И всичко това може да направите  без кабели. SALTO е първата компания, която разработи електронен контрол на достъп, без необходимостта от скъпо окабеляване с помощта на патентованата технология SVN виртуална мрежа. Сега, в отговор на нуждите на пазара, SALTO разработи първата безжична система, захранвана от 3 батерии тип ААА, която работи в реално време.

Безжичната система на SALTO RFnet от първо поколение използва радиочестотна технология за комуникация в реално време между бравите и централния компютър. Мрежата базирана на Стандарт RF IEEE 802.15.4 на 2,4Ghz и е криптирана с AES 128 bit. 

Второто поколение BLUEnet безжична мрежа базирано на Bluetooth Smart платформата и конкретно на BLE, предлага по-голяма функционалност с подобрени характеристики на обхват и стабилност на безжичната мрежа.

Оборудването на RFnet и BLUEnet е съвместимо и може да бъде използвано конкурентно в зависимост от конкретните нужди и условия, или желанието на клиента.

Налична е огромна гама от решения за почти всякакъв вид вратати съвместими с европейски, скандинавски, ANSI или австралийски секретни брави. За паник врати, брави за стъклени врати и дори теснопрофилни врати.

В случай на евентуален проблем с безжичната комуникация, по никакъв начин не се нарушава цялостната работоспособност на системата. Интелигентните брави на SALTO вземат решение за даване или отказ на достъп базирано на правата на съответния потребител в съответствие с начина на работа на Виртуалната мрежа. Отговорът е незабавен, като се избягват възможните проблеми при отпадане на онлайн комуникацията.

Системата е съвместима с почти всички ID технологии, като Mifare, Mifare Plus, DESfire, DESfire EV1, Picopass, iClass SkiData и NFC.